Onze werkwijze

Overweegt u een terrasoverkapping of keramische tegels te bestellen bij ons? In dit bericht leggen wij onze werkwijze uit, zodat het hele proces voor u als klant duidelijk is. Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij het graag.

Stap 1: Een Offerte aanvragen

De eerste stap is een offerte aanvragen via onze website www.ri-jo.com/offerte. U ontvangt dan binnen 24 uur uw offerte per e-mail. 

Stap 2: een order plaatsen

De volgende stap is het plaatsen van de order. Dit kunt u op twee manieren doen:

    1. Via de klantportal akkoord geven op uw offerte: 

In de e-mail die u gekregen heeft met de offerte, vindt u de link naar de klantportal. Als u hierop inlogt met uw debiteurennummer en pincode (deze vindt u op uw offerte), kunt u gemakkelijk en snel akkoord geven op uw offerte.

Wij maken dan een order van uw offerte en sturen u de aanbetalingsfactuur/orderbevestiging toe per e-mail. Uw aanbetalingsfactuur is dus ook uw orderbevestiging. Meer informatie over de aanbetaling vindt u bij stap 3.

    1. Een bestelling plaatsen via de webwinkel:

U kunt ook via onze webwinkel op www.ri-jo.com uw order plaatsen. U kunt dan direct via iDeal betalen en ontvangt dan uw orderbevestiging per e-mail.

Stap 3: De aanbetaling

Na het plaatsen van uw order doet u de aanbetaling. De aanbetaling is 50% van het orderbedrag. U kunt uw aanbetaling eenvoudig doen via de iDeal-link die in de e-mail van uw aanbetalingsfactuur/orderbevestiging terug te vinden is.

Als wij uw aanbetaling ontvangen hebben, gaan wij uw gegevens doorsturen naar een extern bedrijf die de diensten levert of uw order inplannen voor levering. Dit is natuurlijk afhankelijk van of uw order gemonteerd wordt, of dat uw order alleen geleverd hoeft te worden. 

Stap 4: Inmeten / montagedatum plannen

Inmeten is alleen van toepassing bij aanschaf van een Topline terrasoverkapping inclusief montage door een extern bedrijf. 

Nadat u de aanbetaling heeft gedaan, sturen wij uw gegevens door naar een extern bedrijf. Dit gebeurt gewoonlijk 1-2 werkdagen nadat wij uw aanbetaling ontvangen hebben. Het externe bedrijf neemt dan, binnen een week nadat zij uw gegevens van ons hebben ontvangen, contact met u op voor het maken van een montagedatum of een inmeetafspraak (alleen bij order Topline terrasoverkapping). 

Stap 5: Verwerken inmeetgegevens en/of montagedatum

Nadat de monteur contact met u heeft gehad, krijgen wij van de monteur de montagedatum door. Als u een Topline terrasoverkapping heeft besteld, zal deze in worden gemeten en zal de monteur een inmeetrapport bij ons indienen waar de montagedatum op staat vermeld. 

De ontvangen gegevens verwerken wij vervolgens in uw order. Het kan dus voorkomen dat uw order wijzigt naar aanleiding van de inmeetgegevens van de monteur en het tweede bedrag, dat u bij levering dient te betalen, hoger of lager wordt dan het aanbetalingsbedrag van 50%. 

Stap 6: De levering

Ongeacht of uw order wel of niet gemonteerd wordt, leveren wij onze producten bij u thuis af. De tweede betaling kunt u dus per PIN bij levering voldoen, of indien gewenst kunt u deze vooraf overmaken. Ook de tweede factuur ontvangt u per e-mail.

Als uw voorkeur uitgaat naar het van tevoren overmaken, dient u een uitgeprint betalingsbewijs te overhandigen aan de chauffeur. Contante betaling is dus niet mogelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *