Wat valt er onder standaard montage?

standaard montage

Bij de prijzen voor de montage van onze terrasoverkappingen wordt uitgegaan van standaard montage. Indien de situatie afwijkt, kunnen er extra kosten bijkomen voor de montage, aangezien wij meer tijd en eventueel meer materiaal nodig zullen hebben om de plaatsing van de terrasoverkapping af te ronden.

Wat valt er onder standaard montage van een terrasoverkapping?

 • De terrasoverkapping plaatsen tegen een rechte bakstenen muur zonder obstructies;
 • De terrasoverkapping wordt op een afschot van 8° gezet (hiervan wijken wij niet af);
 • Het plaatsen van een eventuele fundering onder de staanders van de terrasoverkapping (als deze in de offerte is meegenomen);
 • Het afkitten van het muurprofiel;
 • Het eruit halen van de bestrating (op zandbed) op de plaats waar de staanders en eventuele glazen schuifdeuren komen (niet het terug erin leggen);
 • Als het dak in de breedte moet worden ingekort, wordt bij een polycarbonaat dak één plaat ingekort. Bij een terrasoverkapping met glazen dak worden de platen op maat aangeleverd voor een gelijke vlakverdeling;
 • Het afzagen van een eventuele regenpijp (het aansluiten van de HWA of verleggen van een regenpijp doen wij niet). Wilt u niet dat deze af wordt gezaagd? Zorg er dan voor dat u deze van tevoren verlegd.

Standaard montage per accessoire

Wij hebben allerlei accessoires in ons assortiment om uw terrasoverkapping uit te breiden. Hieronder vindt u informatie over wat er onder standaard montage valt per accessoire.

Glazen schuifdeuren
 • De glazen schuifdeuren worden geplaatst op een rechte ondergrond zonder obstructies die waterpas is (obstructies zijn bijvoorbeeld uitstekende objecten, planten etc.);
 • De rail wordt op een funderingskoker geplaatst (als deze in de offerte is meegenomen). Zorgt u zelf voor de fundering, dan zijn wij hier niet verantwoordelijk voor. Dit betekent dat wij geen garantie bieden op eventuele verzakkingen of oneffenheden in de vloer waardoor de deuren scheef kunnen gaan staan. 
 • Eventuele accessoires worden gemonteerd; zoals glasopvang, tochtstrips en deurgrepen of plakgrepen (als deze in de offerte zijn meegenomen).
Zijspie en zijwand
 • Een polycarbonaat zijspie/zijwand wordt ter plekke op maat gemaakt. Dit betekent dat de profielen en de polycarbonaat plaat/platen op maat worden gezaagd. De zijspie/zijwand wordt vervolgens in elkaar gezet en aan de terrasoverkapping bevestigd;
 • Een glazen zijspie wordt in een punt van 8 graden geleverd. Een maatwerk zijspie is dus niet mogelijk. Ook deze wordt gemonteerd door onze monteurs. 
LED-verlichting
 • De LED-verlichting wordt stekkerklaar geleverd. Stekkerklaar wil zeggen dat de verlichting met een stekker geleverd wordt en dus niet op een stroompunt aan wordt gesloten. De transformator wordt onder een kliklijst in het muurprofiel geplaatst. U kunt bij de monteur zelf aangeven waar u wilt dat de transformator in het muurprofiel komt, zodat de stekker daar uitkomt. Het snoer van de stekker is 50 cm lang. U kunt eventueel verlengkabels bijbestellen. Deze verlengkabels verlengen de kabel van de transformator naar het LED-lampje. Deze zijn vaak alleen nodig bij overkappingen die breder zijn dan 6 meter.

Voorbeelden van situaties die extra montagekosten met zich meebrengen

N.B. Als één van onderstaande situaties bij u van toepassing is, dient u dit altijd voor plaatsing van de terrasoverkapping bij ons aan te geven.

 • Plaatsing tegen een muur die niet van baksteen is of met bijvoorbeeld verspringingen en/of obstructies erin;
 • Het afkitten van de zijkanten (zijliggers) van de terrasoverkapping;
 • Alle dakplaten van een terrasoverkapping met polycarbonaat dak even breed laten maken als de overkapping moet worden ingekort in de breedte.

Staat uw situatie hierboven niet genoemd, maar twijfelt u of het onder standaard montage valt? Vraag het ons gerust. Bekijk meer informatie over montage en de montageprijslijst. Heeft u nog vragen over de standaard montage van een terrasoverkapping? Laat gerust een reactie achter en we zullen uw vraag zo snel mogelijk antwoorden.

4 reacties op “Wat valt er onder standaard montage?

 1. Brigit zegt:

  Goede avond. Als wij de overkapping door jullie willen laten plaatsen ,binnen welk termijn kan dat dan plaatsvinden , Ik had al een offerte aangevraagd en gekregen ,dank daarvoor

  Groeten

  • Ri-Jo zegt:

   Beste Brigit,

   Momenteel zit de levertijd met montage op ongeveer 4-5 weken.
   Mocht u verder nog vragen hebben dan horen wij het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *