Terrasoverkapping monteren

standaard montage

De montage van een terrasoverkapping doen de meeste klanten zelf, maar je kunt hem ook laten plaatsen door een professioneel montagebedrijf. Wij leggen uit wat bij beide opties komt kijken.

De terrasoverkapping zelf monteren

Het monteren van een terrasoverkapping wordt door 70% van onze klanten zelf gedaan. Vaak lijkt de montage moeilijker dan het daadwerkelijk is. Zo hebben wij diverse montagehandleidingen maar kunnen wij ook tijdens de montage telefonisch ondersteuning bieden mocht iets niet helemaal duidelijk zijn.

Onze zelfbouw terrasoverkapping van 2mm dik aluminium is eenvoudig tijdens de montage op maat te maken. Bij de Topline terrasoverkapping van 3mm dik aluminium wordt de goot, het muurprofiel en de liggers als op (de opgegeven) maat geleverd. Je hoeft dus alleen nog de kleinere aluminium onderdelen en de polycarbonaat platen op maat te maken. Bij een terrasoverkapping met glazen dak worden de glasplaten ook op de juiste maat geleverd.

Bij de terrasoverkapping worden vrijwel alle materialen meegeleverd welke nodig zijn voor de montage:

  • Schroeven en slagpluggen
  • Tube kit
  • PVC buis 2,5 meter
  • PVC bocht
  • Papieren versie van de montagehandleiding(en)

Voor eventuele accessoires worden ook alle extra benodigdheden meegeleverd.

Montageprijslijst Montagehandleiding Ri-Jo Terrasoverkapping Montagehandleiding Topline Terrasoverkapping Inmeetinstructies glazen schuifdeuren
De terrasoverkapping laten monteren

Heb je geen tijd om de terrasoverkapping te monteren of ben je nu eenmaal niet zo handig? Dan kun je de terrasoverkapping laten monteren door één van de montagebedrijven waar wij mee samenwerken. Er zijn dan een aantal punten die belangrijk zijn om te weten.

Stap 1  Wat valt er onder de standaard montage?

Omdat iedere situatie anders is, kunnen er extra kosten komen om de terrasoverkapping goed te monteren. Bij een offerte en bestelling krijg je van ons een prijsopgave, welke uitgaat van een standaardmontage. Heb je verder vragen hierover, dan kun je dit altijd aan de verkoopadviseur vragen.

Stap 2  Inmeetafspraak en montagedatum

Als je akkoord bent gegaan en de terrasoverkapping bij ons besteld, dan sturen wij de bestelling door naar een van de externe montagebedrijven. Zij nemen binnen één week contact met je op om een afspraak te maken.Bij aankoop van een Topline Terrasoverkapping zal dit een inmeetafspraak zijn, bij aankoop van een Ecoline Terrasoverkapping zal dit een montagedatum zijn. Er vindt voor plaatsing van een Ecoline Terrasoverkapping dus géén inmeetafspraak plaats.

Tijdens de inmeetafspraak van de Topline Terrasoverkapping worden de exacte maten opnomen, wordt de situatie goed bekeken en is er ruimte voor eventueel overleg met de monteur. Ook geeft de monteur tijdens deze afspraak de definitieve montageprijs.

Na deze afspraak ontvangen wij een ingevuld inmeetformulier van de monteur. Eventuele wijzigingen voeren wij door in de order. Zo kan het dus zijn dan na de inmeetafspraak (in overleg met de monteur) de tweede factuur lager of hoger uitvalt. Wilt u bijvoorbeeld na overleg toch liever 8 LED-lampjes in plaats van 10 LED-lampjes? Dan is dat geen probleem, dan passen wij de order gewoon aan (mits de wijziging tijdig door wordt gegeven).

Stap 3  Montage

De Ecoline Terrasoverkapping wordt indien nodig ter plekke op maat gemaakt door de monteur. Bij de Topline Terrasoverkapping korten wij de grote onderdelen (goot, muurprofiel en liggers indien nodig) van tevoren in na aanleiding van de maten die de monteur aan ons doorgeeft via het inmeetformulier.

De montage van een Ri-Jo Terrasoverkapping kan meestal in één dag af worden gerond, met uitzondering van terrasoverkappingen met veel accessoires, zoals glazen schuifdeuren, zijwanden enzovoorts. Daarnaast kunt u bij Ri-Jo Nuenen ook maatwerk producten bestellen, zoals een glazen zijspie of zonwering. Deze worden na plaatsing van de terrasoverkapping ingemeten en enkele weken later pas gemonteerd.

Heb je nog vragen over het laten monteren of het zelf monteren van de terrasoverkapping? Stel je vraag hieronder en we zullen zo snel mogelijk antwoorden. Natuurlijk kun je altijd langskomen in onze showroom om persoonlijk advies te krijgen over de situatie waar de terrasoverkapping moet worden geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *