Terrasoverkapping monteren

standaard montage

Onze terrasoverkappingen zijn eenvoudig zelf te monteren, waardoor 70% van onze klanten de terrasoverkapping zelf monteert. Wilt u uw terrasoverkapping toch liever laten monteren? Dan is dit ook mogelijk. Wij leggen uit wat bij beide opties komt kijken.

De terrasoverkapping zelf monteren

Het monteren van een terrasoverkapping wordt door 70% van onze klanten zelf gedaan. Vaak lijkt de montage moeilijker dan het daadwerkelijk is. Zo hebben wij diverse montagehandleidingen waarin stap-voor-stap uit wordt gelegd hoe u de overkapping moet plaatsen. Komt u er niet uit? Dan staan wij voor u klaar om uw vragen te beantwoorden.

Onze Ri-Jo terrasoverkapping met polycarbonaat dak van 2mm dik aluminium is eenvoudig tijdens de montage op maat te maken.

Bij de Topline terrasoverkapping met glazen dak van 3mm dik aluminium worden de goot, het muurprofiel en de liggers op de opgegeven maat geleverd. Ook de glasplaten worden op de juiste maat geleverd. U hoeft dus alleen nog de kleinere aluminium onderdelen op maat te maken.

Bij de terrasoverkapping worden vrijwel alle materialen meegeleverd welke nodig zijn voor de montage:

  • Schroeven en slagpluggen
  • Tube kit
  • PVC buis 2,5 meter
  • PVC bocht
  • Papieren versie van de montagehandleiding(en)

Voor eventuele accessoires worden ook alle extra benodigdheden meegeleverd.

Montageprijslijst Montagehandleiding Ri-Jo Terrasoverkapping Montagehandleiding Topline Terrasoverkapping Inmeetinstructies glazen schuifwand
De terrasoverkapping laten monteren

Wilt u uw terrasoverkapping toch liever laten plaatsen? Dan vindt u hieronder alle informatie die hiervoor van toepassing is.

Stap 1  Wat valt er onder de standaard montage?

Omdat iedere situatie anders is, hebben wij een standaard montagesituatie waar wij vanuit gaan bij het geven van de montagekosten. Het kan dus zijn dat er extra materiaal en/of werk nodig is om de terrasoverkapping goed te monteren. Bij een offerte en bestelling krijgt u van ons een montageprijs, welke dus uitgaat van een standaard montagesituatie. Lees deze informatie van tevoren dus goed door, zodat u weet wat er wel en niet onder standaard montage valt. Heeft u verder vragen hierover, dan kunt u altijd terecht bij een van onze verkoopadviseurs.

Stap 2  Inmeetafspraak en montagedatum

Als u akkoord bent gegaan met uw offerte en de terrasoverkapping bij ons besteld, ontvangt u van ons de aanbetalingsfactuur. Na het voldoen van de aanbetaling zullen wij contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. Bij aankoop van een Ri-Jo terrasoverkapping met polycarbonaat dak zal dit een montageafspraak zijn en bij aankoop van een Topline terrasoverkapping met glazen dak een inmeetafspraak. Er vindt voor plaatsing van een Ri-Jo terrasoverkapping dus geen inmeetafspraak plaats.

Tijdens de inmeetafspraak van de Topline terrasoverkapping worden de exacte maten opgenomen, wordt de situatie goed bekeken en is er ruimte voor eventueel overleg met de monteur. Ook geeft de monteur tijdens deze afspraak de definitieve montageprijs.

Na deze afspraak ontvangen wij een ingevuld inmeetformulier van de monteur. Eventuele wijzigingen voeren wij door in de order. Zo kan het dus zijn dan na de inmeetafspraak de tweede factuur lager of hoger uitvalt.

Stap 3  Op maat maken

De Ri-Jo terrasoverkapping met polycarbonaat dak wordt indien nodig ter plekke op maat gemaakt door de monteur. Bij de Topline terrasoverkapping met glazen dak korten wij de grote onderdelen (goot, muurprofiel en liggers indien nodig) van tevoren in naar aanleiding van de maten die de monteur aan ons doorgeeft via het inmeetformulier.

Stap 4  Montage

De montage van een terrasoverkapping kan meestal in 1 á 2 dagen af worden gerond, met uitzondering van terrasoverkappingen met veel accessoires, zoals glazen schuifdeuren, zijwanden enzovoorts. Daarnaast kunt u bij Ri-Jo Nuenen ook maatwerk producten bestellen, zoals een glazen zijspie. Deze worden na plaatsing van de terrasoverkapping ingemeten en enkele weken later pas gemonteerd.

Heeft u nog vragen over het laten monteren of het zelf monteren van de terrasoverkapping? Stel uw vraag hieronder en we zullen zo snel mogelijk antwoorden. Natuurlijk kunt u altijd langskomen in onze showroom om persoonlijk advies te krijgen over de situatie waar de terrasoverkapping moet worden geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *