Terrasoverkapping

Terrasoverkapping met ledverlichting

Een terrasoverkapping (ook wel een overkapping of veranda) is steeds populairder in Nederland, België en Duitsland. En dat is natuurlijk logisch; door de weersomstandigheden kunnen we maar af en toe genieten van de tuin. Met een terrasoverkapping kunt u het grootste deel van het jaar van de tuin genieten. Terrasoverkappingen zijn met de verschillende opties ook uit te breiden tot een tuinkamer, waardoor u écht het hele jaar in uw tuin kunt doorbrengen.

Voordelen van een terrasoverkapping

De terrasoverkapping heeft de laatste jaren snel aan populariteit gewonnen. En dat is natuurlijk ook niet gek. Het is een mooie, luxe aanvulling op uw tuin en zorgt ervoor dat u het hele jaar kunt genieten van uw tuin. Met de verschillende accessoires zoals glazen schuifdeuren tover je een terrasoverkapping om in een tuinkamer, waardoor je vrijwel het hele jaar in de tuin kan zitten.

De voordelen van een terrasoverkapping:

  • Luxe aanvulling op je tuin
  • Bescherming tegen het weer
  • Tuinmeubels staan altijd droog
  • Kozijnen hoeven minder vaak onderhouden te worden
  • Betere isolatie in de zomer én winter

Heerlijk genieten dus, zo’n overkapping. Wij produceren onze terrasoverkappingen en alle opties zelf. Je koopt dus direct bij de fabrikant, waardoor wij de beste prijs/kwaliteitsverhouding bieden. Ook bieden wij standaard 5 jaar garantie op onze terrasoverkappingen én accessoires. Je kiest voor gegarandeerde topkwaliteit met jarenlange zekerheid tegen een betaalbare prijs.

terrasoverkapping

Alle mogelijkheden en accessoires

Terrasoverkappingen zijn te krijgen in verschillende uitvoeringen en met veel accessoires. Wij werken zelf met twee verschillende modellen; de Ri-Jo en Topline. Beide collecties zijn schitterende overkappingen, elk met unieke eigenschappen.

Ri-Jo terrasoverkapping

Deze terrasoverkapping is ideaal om zelf te bouwen. Dankzij de standaard afmetingen hoeven de onderdelen niet op maat gemaakt te worden (alleen wanneer je zelf de overkapping korter maakt, wat met het 2mm dikke aluminium moeiteloos gaat). Verkrijgbaar met polycarbonaat dak in de kleur antraciet.

Topline terrasoverkappingen

De Topline terrasoverkapping van Ri-Jo wordt gekenmerkt door zijn extra stevige goot. De extra dikke goot van 3mm dik aluminium met drie kamers zorgt voor een sterkere terrasoverkapping, waardoor het mogelijk is om grotere breedtes en dieptes op slechts twee staanders te laten rusten. Dankzij het gebruik van slechts twee staanders heeft u een vrijer uitzicht én meer ruimte om de terrasoverkapping naar wens in te richten. Verkrijgbaar met polycarbonaat en glazen dak, in de kleuren antraciet en crèmewit.

Afmetingen

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Wij bieden een zo compleet mogelijk assortiment (welke wij nog regelmatig uitbreiden) in verschillende prijsklassen. In theorie kan de terrasoverkapping zo breed zijn als je zelf wilt. De diepte van de overkapping is echter beperkt, bij de Ri-Jo en Topline glazen terrasoverkapping tot 4 meter. Onze accessoires zijn met zowel beide terrasoverkappingen te combineren waardoor je, welk basismodel je ook kiest, alle uitbreidingen kunt toepassen om zo jouw droomoverkapping samen te stellen.

Accessoires

Glazen schuifdeuren

Om nog langer van je terrasoverkapping te genieten zijn glazen schuifdeuren ideaal. Ze laten veel licht door, zijn makkelijk te bedienen en houden weer en wind buiten de overkapping. Omdat de deuren makkelijk open te zetten zijn, heb je geen last van extreme warmte in de zomer maar wel alle voordelen van een gesloten tuinkamer in de avonduren en de minderen dagen. Onze glazen schuifdeuren zijn uit te breiden met diverse accessoires om ze nog luxer te maken. Denk hierbij aan tochtstrips, deurgrepen, plakgrepen en glasopvang.

Zijspie

Om het schuine gedeelte van de terrasoverkapping dicht te maken kun je onder andere gebruik maken van een zijspie. Deze is verkrijgbaar in een versie met polycarbonaat en met glas. De zijspie met polycarbonaat is gemaakt van aluminium u-profielen en polycarbonaat welke ter plekke op maat gemaakt. De zijspie met glas is gemaakt van aluminium kozijnprofielen en wordt op maat geproduceerd in de fabriek. Hierdoor is er een levertijd van ongeveer 6 weken op de zijspie met glas. De zijspie met glas in ook te combineren met onze glazen schuifdeuren, waardoor de zijkant helemaal dicht wordt, maar ook opengezet kan worden als het warmer is.

Zijwand

Wil je de zijkant altijd helemaal dicht? Dan kies je voor een zijwand, welke ook verkrijgbaar is in een versie met polycarbonaat en een versie met glas. De zijwand met polycarbonaat is gemaakt met HTF-, LHTF- en H-profielen en polycarbonaat platen. De zijwand met glas wordt net als de zijspie met glas geheel op maat gemaakt in de fabriek van aluminium kozijnprofielen. Ook hierbij is de levertijd ongeveer 6 weken.

Verandazonwering

Verandazonwering is ideaal voor tuinkamers maar ook terrasoverkappingen met glazen dak. Wij werken exclusief met de zonwering van Varisol, een betrouwbare leverancier uit Duitsland met jarenlange ervaring. De motor is van Somfy en is uit te breiden met diverse extra opties. Er is zonwering verkrijgbaar voor zowel boven op als onder de terrasoverkapping. Je kunt kiezen uit veel verschillende doeken en de kleur is hetzelfde als onze terrasoverkappingen.

Verlichting

Onze meest populaire optie: Ledverlichting. Ideaal om veel sfeer te creëren in de overkapping. Verkrijgbaar als een set van 6, 8, 10 of 12 stuks, welke allemaal met een gebruiksvriendelijke afstandbediening zijn te bedienen. De LEDjes zijn van 1-100% te dimmen met het touchpad of met behulp van de knoppen snel in te stellen op 25, 50, 75 of 100%.

Terrasverwarming

Wil je in de zomermaanden langer buiten zitten zonder een extra vest aan te moeten trekken? Of in de lente en herfst al heerlijk in de tuin genieten? Kies dan voor een terrasverwarmer. De terrasverwarmer heeft een vermogen van 2400W en heeft daarmee voldoende vermogen om een ruimte van 25m2.

terrasoverkappingen cremewit

Dakbedekking

De dakbedekking van onze terrasoverkappingen is mogelijk met polycarbonaat en glas. Beide hebben hun voor- en nadelen, maar ook tussen leveranciers kunnen grote verschillen zitten in de kwaliteit van het materiaal.

Polycarbonaat

Polycarbonaat is verkrijgbaar in vele verschillende soorten en maten. Voor terrasoverkappingen worden doorgaans polycarbonaat platen van 98 centimeter breed en 16mm dik gebruikt. Voor onze terrasoverkappingen gebruiken wij polycarbonaat van Lexan. De platen zijn voorzien van een speciale X-structuur waardoor ze erg stevig zijn en zijn daarnaast voorzien van een dubbele UV-coating. Hierdoor verkleuren de platen niet. Ook biedt de fabrikant 10 jaar garantie op de polycarbonaat platen waardoor je jarenlange zekerheid hebt op de mooiste uitstraling. Wij bieden twee verschillende versies aan; helder (voor meer licht) en melkwit (voor meer zonwering).

Glas

Het glas dat wij gebruiken bij de terrasoverkappingen is 44.2 gelaagd glas, ook wel veiligheidsglas (VSG) genoemd. Onze leverancier, Koninklijke Saint Gobain, staat bekend om de hoge kwaliteit glas die zij leveren. Het glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen PVB (Polyvinylbutyral) folie. De folie zorgt voor extreem goede hechting van het glas en zorgt ervoor dat, mocht het glas kapot gaan, de glasplaat één geheel blijft, waardoor er geen glasscherven naar beneden kunnen vallen. Het glas is in totaal 8,76mm dik en verkrijgbaar in twee uitvoeringen; helder of melkwit (tegen meerprijs).

Veelgestelde vragen

Behalve deze informatie is er natuurlijk nog veel meer dat komt kijken bij een terrasoverkapping. Je kunt in onze blog veel informatie vinden over diverse onderwerpen. Natuurlijk kun je ook langskomen in onze showroom voor advies. Benieuwd hoeveel een terrasoverkapping kost? Vraag dan nu jouw offerte aan of kijk (en bestel) in onze webwinkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *