Mogelijkheden van een terrasoverkapping

Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Op deze pagina vindt u een overzicht van de mogelijkheden van de Zelfbouw en de Topline terrasoverkapping. Van afmetingen en design tot de mogelijke accessoires, u kunt het hier allemaal teruglezen.

Wilt u graag meer informatie en/of een prijsopgave? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan of bezoek onze showroom voor uitgebreid advies. Ons personeel staat voor u klaar!

De terrasoverkappingen van Ri-Jo Nuenen zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar.

Zelfbouw Terrasoverkapping

De Zelfbouw terrasoverkapping is in de volgende breedtematen verkrijgbaar: 3,06 meter, 4,06 meter, 5,06 meter en 6,06 meter. Daarnaast kunt u kiezen uit de dieptematen 2,5 meter, 3,0 meter, 3,5 meter en 4,0 meter.

Wilt u graag een maatwerk terrasoverkapping? Bij montage door één van de bedrijven waar wij mee samenwerken kort de monteur de breedte ter plekke voor u in. Dit kost €99,- extra.

Topline Terrasoverkapping met polycarbonaat dak

Qua breedte is ieder formaat mogelijk, maar bij terrasoverkappingen die breder zijn dan 7 meter wordt de goot gekoppeld. Dit is bijna niet zichtbaar. Een terrasoverkapping met polycarbonaat dak kan echter maximaal 5 meter diep zijn.

De breedte kunt u per meter afnemen en de diepte per halve meter. Wilt u graag een maatwerk terrasoverkapping? Dan korten wij de breedte en diepte voor u in.

Terrasoverkappingen tot en met 6 x 3,5 meter worden op twee staanders geleverd, ook het formaat 7 x 2,5 meter kan op twee staanders geleverd worden. De overige formaten worden dus op drie staanders geleverd.

Hierbij is één uitzondering als u kiest voor glazen schuifdeuren aan de voorzijde. De terrasoverkapping van 7 x 2,5 meter krijgt namelijk drie staanders in dit geval.

Topline Terrasoverkapping met glazen dak

Qua breedte is ieder formaat mogelijk, maar bij terrasoverkappingen die breder zijn dan 7 meter wordt de goot gekoppeld. Dit is bijna niet zichtbaar. Een terrasoverkapping met met glazen dak kan maximaal 4 meter diep zijn.

De breedte kunt u per meter afnemen en de diepte per halve meter. Wilt u graag een maatwerk terrasoverkapping? Dan korten wij de breedte en diepte voor u in.

Terrasoverkappingen tot en met 6 x 2,5 meter worden op twee staanders geleverd; 6 x 3 meter tot en met 11 x 3 meter, 12 x 2,5 meter en 12 x 3 meter worden op drie staanders geleverd en de afmetingen 11 x 3,5 meter, 11 x 4 meter, 12 x 3,5 meter en 12 x 4 meter worden op vier staanders geleverd.

AFSCHOT VAN HET DAK

Het dak van de Zelfbouw terrasoverkapping en Topline terrasoverkapping is het sterkst bij een afschot van 8 graden. Dit betekent dat het dak 13 cm per meter afloopt.

De Zelfbouw terrasoverkapping is verkrijgbaar in één kleur, namelijk antraciet (RAL 7016S).

De Topline Terrasoverkapping is verkrijgbaar in twee kleuren: Antraciet (RAL 7016S) en crèmewit (RAL 9001). De terrasoverkapping in antraciet heeft een fijne structuur en die in crèmewit heeft een gladde afwerking.

Antraciet RAL 7016S

Crèmewit RAL 9001

Op de kleur crèmewit ziet u eerder vuil, dus als u dat vervelend vindt, kunt u misschien beter voor antraciet kiezen. Daarnaast heeft de antraciet kleurige terrasoverkapping een modernere look en de crèmewitte variant een landelijke look. Er zit geen prijs- of kwaliteitsverschil tussen de twee, dus het is verder puur een kwestie van smaak welke u kiest.

Hieronder ziet u een terrasoverkapping in antraciet en een in crèmewit.

Terrasoverkapping met glazen dak
Terrasoverkapping met polycarbonaat dak

Onze terrasoverkappingen kunnen geleverd worden met diverse dakbedekkingen.

U heeft de keuze uit:

 • Helder polycarbonaat
 • Melkwit polycarbonaat
 • Helder glas
 • Melkwit glas

Om een keuze hieruit te maken zijn een aantal factoren belangrijk. Wat is uw budget? Hoeveel licht en warmte wilt u dat het dak doorlaat? En bent u van plan om op of onder de kap zonwering te nemen?

Wilt u graag een schaduwplekje voor in de zomer, ga dan voor melkwit polycarbonaat. Als u graag wat meer lichtinval wilt, kunt u het beste voor helder polycarbonaat of glas gaan. Helder polycarbonaat heeft echter het nadeel dat vuil dat op de platen terechtkomt beter zichtbaar is. Ook is condens bij heldere polycarbonaat platen zichtbaar. Polycarbonaat platen moeten namelijk kunnen ademen, dus worden ze aan de gootzijde voorzien van geperforeerde tape. Condens komt in de platen, maar trekt ook vanzelf weer weg.

Heeft u de tuin op het zuiden, maar wilt u graag een glazen dak? Dan adviseren wij om melkwit glas te nemen of een zonwering. Een zonwering houdt de zon nog beter tegen. Als u een polycarbonaat dak wilt, adviseren wij in dit geval altijd om melkwit te nemen vanwege de zonwerende eigenschappen. Een glazen dak is duurder dan een polycarbonaat dak, maar heeft een luxere uitstraling.

Hieronder vindt u een overzicht van de eigenschappen van alle dakbedekkingen.

Helder polycarbonaat
Helder polycarbonaat
 • Laat 55% licht door
 • Laat 54% warmte door
 • Extra sterk polycarbonaat door 7 lagen
 • Heeft een UV-reflectielaag
 • Is goedkoper dan glas
 • Condens is beter zichtbaar
 • Vuil is beter zichtbaar
 • 10 jaar fabrieksgarantie, ook tegen hagelinslag
Melkwit polycarbonaat
Melkwit polycarbonaat
 • Laat 47% licht door
 • Laat 44% warmte door
 • Extra sterk polycarbonaat door 7 lagen
 • Heeft een UV-reflectielaag
 • Een goede keuze als uw tuin op het zuiden ligt
 • Is goedkoper dan glas
 • Condens is minder goed zichtbaar
 • Vuil is minder goed zichtbaar
 • 10 jaar fabrieksgarantie, ook tegen hagelinslag
Helder glas
Helder glas
 • Laat 89% licht door
 • Laat 80% warmte door
 • Geeft een luxe uitstraling
 • Is duurder dan polycarbonaat
 • Vuil is meteen zichtbaar
 • Zonder zonwering niet aan te raden als uw tuin op het zuiden ligt
Melkwit glas
Melkwit glas
 • Laat 56% licht door
 • Laat 62% warmte door
 • Tussen de twee lagen zit een matte folie
 • Geeft een luxe uitstraling, maar laat niet te veel licht en warmte door
 • Is duurder dan polycarbonaat en helder glas
 • Vuil is minder goed zichtbaar dan bij helder glas
 • Een goede keuze als uw tuin op het zuiden ligt

U kunt uw Zelfbouw of Topline terrasoverkapping geheel naar uw eigen zin uitbreiden met diverse accessoires. U kunt bijvoorbeeld de zijkanten en/of voorzijde dichtmaken of LED-verlichting in de liggers verwerken. Daarnaast bieden wij ook zonwering voor op of onder de kap aan en screens voor aan de voorzijde van de terrasoverkapping. Hieronder vindt u informatie over alle mogelijke opties.

Zijspie voor terrasoverkappingen

Zijspie

Een zijspie is bedoeld om het schuine deel van uw overkapping dicht te maken, bijvoorbeeld bij een schutting of muur. Dit zorgt ervoor dat het niet naar binnen regent en dat u wat meer privacy heeft. Een zijspie kan ook gecombineerd worden met glazen schuifdeuren. Zo heeft u toch nog toegang tot uw terrasoverkapping via de zijkant.

Een zijspie is verkrijgbaar met polycarbonaat, glas en aluminium. Hierbij kunt u kiezen uit twee soorten polycarbonaat en glas: helder of melkwit. Hieronder ziet u een zijspie met melkwit polycarbonaat

Zijwand terrasoverkapping

Zijwand

Een zijwand is bedoeld om de hele zijkant van uw terrasoverkapping dicht te maken. Dus wilt u graag minder last hebben van de regen, die lelijke schutting niet meer zien of wilt u gewoon u terrasoverkapping mooi dichtmaken zodat u in de zomer tot in de late uurtjes buiten kan zitten? Dan is de zijwand een geschikte keuze voor u!

Een zijwand is verkrijgbaar met polycarbonaat, glas en aluminium. Hierbij kunt u kiezen uit twee soorten polycarbonaat en glas: helder of melkwit. Hieronder ziet u een zijwand met melkwit polycarbonaat.

Terrasoverkapping met glazen dak

Glazen schuifdeuren

Glazen schuifdeuren zijn bedoeld om de voorzijde van uw overkapping dicht te maken wanneer u dat wilt. Alle deuren zijn namelijk los van elkaar te verschuiven. Daarnaast kunnen glazen schuifdeuren ook gebruikt worden om de zijkant van een overkapping af te sluiten in combinatie met een zijspie. U heeft bijvoorbeeld ook de optie om helemaal rondom uw overkapping glazen schuifdeuren te laten plaatsen zodat u altijd alles open kan zetten voor wat frisse lucht.

Onze glazen schuifdeuren zijn verkrijgbaar in een 3-rail, 4-rail en 5-rail. Heeft u een terrasoverkapping van 4 meter, neem dan een set van 4 glazen schuifdeuren (oftewel 4-rail). Bij een terrasoverkapping van 4,30 meter heeft u een 5-rail nodig. En heeft u een terrasoverkapping van 6 meter breed? Neem dan 2 sets van 3 glazen schuifdeuren. Er moet dan wel een staander in het midden worden geplaatst zodat de deuren netjes tegen de staander sluiten.

Glasopvang glazen schuifdeuren

Glasopvang

Glasopvang zorgt voor een perfecte afwerking van uw terrasoverkapping met glazen schuifdeuren. Dit is een strip met haartjes waar de eerste deur en aan de andere zijde de laatste deur netjes invalt, zodat er geen opening meer zit tussen de staander en de glazen schuifdeur.

Deurgreep glazen schuifdeuren

Deurgreep

U heeft eventueel ook de optie om deurgrepen op de glazen schuifdeuren te plaatsen zodat u ze makkelijk kunt verschuiven zonder vingerafdrukken op de deuren te krijgen. U kunt er bij deze deurgreep voor kiezen om er per deur één op de zetten, of bijvoorbeeld alleen op de twee buitenste deuren één.

Let op: Deze deurgrepen zijn niet te combineren met glasopvang!

Plakgreep glazen schuifdeuren

Plakgreep

Wilt u toch graag uw set glazen schuifdeuren uitbreiden met glasopvang, maar wilt u ook graag grepen voor de deuren? Dan zijn de plakgrepen de perfecte optie voor u. Deze zijn per set (iedere kant van de deur één) af te nemen en zijn eenvoudig op de deur te plakken. Met deze plakgrepen kunt u geheel zelf bepalen hoeveel u er wilt.

Upload Image...

LED-verlichting

LED-verlichting zorgt ervoor dat u tot ’s avonds laat heerlijk buiten kunt zitten onder een goed verlichte terrasoverkapping. Ook zorgen ze voor een mooie luxe uitstraling doordat ze zijn ingebouwd in de tussenliggers.

De LED-verlichting is tevens op afstand bedienbaar en dimbaar met behulp van de afstandsbediening die u erbij krijgt.

Zonwering op of onder de kap

Ri-Jo Nuenen heeft ook zonwering in het assortiment die perfect op maat gemaakt kan worden voor uw terrasoverkapping. Deze kan op of onder de kap gemonteerd worden. Het is een volledig elektrisch systeem met knopbediening met de optie om een afstandsbediening erbij te nemen.

Zonwering Midi

De Midi zonwering is een modern slank zonweringsysteem dat naadloos aansluit op uw terrasoverkapping. Deze zonwering is de bedienen met een knop en/of afstandsbediening. Heeft u een terrasoverkapping die breder is dan 5,10 meter? Dan zal deze zonwering bestaan uit twee schermen die gekoppeld zijn met ieder hun eigen geleiders, maar wel samen één motor hebben. Wilt u de optie hebben om maar bij de helft van de overkapping de zonwering gesloten te hebben en de andere helft open te laten? Kies dan voor twee losse zonweringsystemen. Deze zijn dan apart te bedienen. Dit systeem is verkrijgbaar van 2 meter 10 meter breed en in de kleuren antraciet (RAL 7016) en crèmewit (RAL 9001).

Zonwering Grande

Is uw terrasoverkapping breder dan 5,10 meter en wilt u graag toch één zonnescherm in plaats van een gekoppeld systeem? Kies dan voor de Grande zonwering. Dit mooie oersterke systeem geeft uw terrasoverkapping een luxe uitstraling en zorgt voor voldoende schaduw zodat u zelfs op de warmste dagen heerlijk onder uw overkapping kunt vertoeven. Dit systeem is verkrijgbaar van 2 tot 12 meter breed en in de kleuren antraciet (RAL 7016) en crèmewit (RAL 9001). De doeken zijn in vele verschillende prints en kleuren verkrijgbaar.

Iedere staander van de terrasoverkapping moet een gewicht van 750 kg dragen. Om verzakkingen te voorkomen moet er een fundering worden gelegd.Voor een sterke fundering kunt u betonpoeren gebruiken.

Betonpoeren zijn betonblokken die in de grond worden geplaatst en waar de staander op wordt geschoven. Daarnaast maken we onderscheid tussen een betonpoer met en zonder HWA, oftewel hemelwaterafvoer.

Een betonpoer zonder HWA is een massief betonnen blok en een betonpoer met HWA heeft een regenbuis erin verwerkt. Wilt u dat het regenwater vanuit de zijkant van de staander uw terras of tuin inloopt, neem dan een betonpoer zonder HWA. Maar wilt u dat het regenwater netjes onder de grond wegloopt via een regenbuis naar de afvoer van uw tuin, kies dan voor een betonpoer met HWA. U heeft echter in principe maar één betonpoer met HWA nodig. De rest van de betonpoeren kunt u dan zonder HWA nemen.