Montage terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping aanschaffen is natuurlijk al een heel proces, maar dan bent u er nog niet. Deze moet natuurlijk nog gemonteerd worden. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen met behulp van de montagehandleiding(en) of u kunt uw terrasoverkapping laten plaatsen door een professioneel montagebedrijf. Hieronder vindt u alle informatie over beide opties.

Uw terrasoverkapping laten monteren

Heeft u geen tijd om uw terrasoverkapping zelf te monteren of bent u nou eenmaal niet zo handig? Dan kunt u uw Ri-Jo Terrasoverkapping ook laten monteren door één van de montagebedrijven waar wij mee samenwerken. Er zijn dan een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten.

Stap 1  De aankoop

De eerste stap is dat u akkoord geeft op de offerte die u ontvangen heeft van ons.

Heeft u nog geen offerte ontvangen? Vraag er dan nu geheel vrijblijvend een aan.

Vraag nu een offerte aan!
Uw terrasoverkapping laten monteren

Heeft u geen tijd om uw terrasoverkapping zelf te monteren of bent u nou eenmaal niet zo handig? Dan kunt u uw Ri-Jo terrasoverkapping ook laten monteren door één van de montagebedrijven waar wij mee samenwerken. Er zijn dan een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten.

Stap 1  De aankoop

De eerste stap is dat u akkoord geeft op de offerte die u ontvangen heeft van ons. Wij geven hierbij aan de hand van de montageprijslijst een prijsschatting van de montagekosten. Heeft u nog geen offerte ontvangen? Vraag er dan nu geheel vrijblijvend een aan.

Vraag nu een offerte aan!
Stap 2  Inmeetafspraak en montagedatum

Na akkoord op de offerte sturen wij uw order door naar één van de externe montagebedrijven. Zij zullen dan binnen één week contact met u opnemen voor het maken van een afspraak. Bij aankoop van een Topline terrasoverkapping zal dit een inmeetafspraak zijn, bij aankoop van een Zelfbouw terrasoverkapping zal dit een montagedatum zijn. Er vindt voor plaatsing van een Zelfbouw terrasoverkapping dus géén inmeetafspraak plaats.

Tijdens de inmeetafspraak van de Topline terrasoverkapping worden de exacte maten opgenomen, wordt de situatie goed bekeken en is er ruimte voor eventueel overleg met de monteur. Ook geeft de monteur tijdens deze afspraak de definitieve montageprijs.

Na deze afspraak ontvangen wij een ingevuld inmeetformulier van de monteur. Eventuele wijzigingen voeren wij door in de order. Zo kan het dus zijn dan na de inmeetafspraak (in overleg met de monteur) de tweede factuur lager of hoger uitvalt. Wilt u bijvoorbeeld na overleg toch liever 8 LED-lampjes in plaats van 10 LED-lampjes? Dan is dat geen probleem, dan passen wij de order gewoon aan (mits de wijziging tijdig door wordt gegeven).

Stap 3  Montage

De Zelfbouw terrasoverkapping wordt indien nodig ter plekke op maat gemaakt door de monteur. Bij de Topline terrasoverkapping korten wij de grote onderdelen (goot, muurprofiel en liggers indien nodig) van tevoren in na aanleiding van de maten die de monteur aan ons doorgeeft via het inmeetformulier.

De montage van een Ri-Jo terrasoverkapping kan meestal in één dag af worden gerond, met uitzondering van terrasoverkappingen met veel accessoires, zoals glazen schuifdeuren, zijwanden enzovoorts. Daarnaast kunt u bij ons ook maatwerk producten bestellen, zoals een glazen zijspie of zonwering. Deze worden na plaatsing van de terrasoverkapping ingemeten en enkele weken later pas gemonteerd.

Zelf uw terrasoverkapping monteren

U kunt de terrasoverkapping zelf monteren met behulp van onze montagehandleidingen van de Zelfbouw terrasoverkapping en de Topline terrasoverkapping.

De Zelfbouw terrasoverkapping kunt u indien nodig ter plekke op maat maken. Deze wordt dus niet door ons ingekort, maar op een standaard maat geleverd. Bij de Topline terrasoverkapping korten wij de grote onderdelen (goot, muurprofiel en liggers indien nodig) van tevoren in naar aanleiding van de maten die u zelf aan ons doorgeeft. U bent dus zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van de juiste afmetingen. De overige onderdelen, zoals bijvoorbeeld de polycarbonaat platen en condensprofielen dient u zelf ter plekke in te korten.

Wij leveren de volgende onderdelen bij alle terrasoverkappingen zodat u de montage zelf kunt uitvoeren:

  • Schroeven en slagpluggen
  • Tube kit
  • PVC buis 2,5 meter
  • PVC bocht
  • Papieren versie van de montagehandleiding(en)

Indien u accessoires bestelt bij de terrasoverkapping worden hier altijd de extra montage onderdelen voor meegeleverd.

Heeft u nog vragen over het laten monteren of het zelf monteren van uw terrasoverkapping? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.