Van-a-tot-z

Advies
Onze adviseurs doen hun best een voor u het juiste advies te geven en / of een correcte order te maken. Echter bent u uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor uw bestellingen. Controleert u dan ook altijd of alles klopt voordat u akkoord gaat. Claims n.a.v. onvolledigheden kunnen daarom ook niet gehonoreerd worden. Berekeningen, daar kunnen wij u wel mee helpen, maar degene die het bij u gaat liggen is verantwoordelijk voor de juiste aantal materialen.

Speciaal bestelde artikelen kunnen niet geretourneerd worden.

Wanneer u een nabestelling doet bestaat de kans dat er uit een andere productie geleverd wordt. Het produceren van stenen is een ambachtelijk proces waarbij natuurlijke materialen een rol spelen. Daarom bestaat de kans dat er kleur-of structuurverschillen ontstaan tussen de verschillende
leveringen. Hierop zijn geen reclamaties mogelijk. (Bewaar daarom altijd de productsticker van een van de pakketten. Dan kan er gekeken warden naar de best passende productiedatum.)

Van aankoop tot aanleg en afwerking van uw keramische terrastegels.

20210304_223213

De Keus:

Tegel formaten en kleuren zijn er in overvloed en daar komen jaarlijks nieuwe trendy kleuren bij. Het is voor u wel een zeer goede keus, dat u keramiektegels in uw tuin laat of gaat verwerken. Keramiek kan immers tot wel 100 jaar mee gaan en is daardoor zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het formaat of de kleur waar uw keuze op gaat vallen is zeer persoonlijk. Onze Ri-Jo Ceramica collectie is een A-Kwaliteit tegel. Door onze eigen import, zijn deze tegels ook nog eens zeer aangenaam voor uw portemonnee.

 

Aankoop:

U hebt gelukkig uit onze ruime collectie een keus kunnen maken. Voordat u bij ons uw aankoop gaat doen, is het van zeer groot belang dat u de juiste aantal m2 aankoopt. ( Een nalevering kan immers kleur verschil geven ). Veelal maken klanten zelf de keus om 10% meer aan te kopen, dan dat ze daadwerkelijk moeten gaan verwerken. Bespreek ook of dat uw gekozen tegels in voorraad zijn, of dat we deze voor u moeten gaan bestellen. De levertijd bij u aan huis is immers zeer belangrijk. Laat onze adviseurs uw te plaatsen bestelling duidelijk en begrijpelijk op de order zetten. Onze adviseurs lopen na het maken van uw order, nogmaals samen met u de bestelling door. Bij uw akkoord, gaan wij de order bevestigen, mailen en eventueel voor u uitprinten. ( Kijk deze thuis, nogmaals goed na. )

Mindersortering:

Naast onze Ri-Jo Ceramica collectie, bieden wij ook mindersortering keramische tegels aan. Deze tegels zijn kwalitatief niet slechter, maar mag geen A-Kwaliteit tegel genoemd worden. Deze tegels bevatten kleine afwijkingen en print foutjes waardoor het iets bewerkelijker is, alvorens deze te leggen. Deze Keramische tegels bieden wij dus zeer aantrekkelijker in prijs aan, dan onze Ri-Jo Ceramica collectie. Als deze tegels verwerkt en afgewerkt zijn, is het niet of nauwelijks nog te zien, dat het een mindersortering betreft. Ook de duurzaamheid, is dus ook bij deze tegel gegarandeerd.

Ondergronden en voegmiddelen:

Ten eerste willen wij van Ri-Jo aangeven, daar er vele mogelijkheden zijn om uw tegels/bestrating aan te leggen. Een voorbeeld van een goede constructie wordt hier onder besproken.
Een goede stabiele ondergrond voor onder uw keramische tegels, zou u in eerste instantie het beste met uw verwerker kunnen bespreken. Belangrijk hierbij is, het maken van een proef gat of sleuf, om er zeker van te zijn dat er geen veen of klei in de onderlaag zit.
Maak bespreekbaar bij uw verwerker, dat wij grondstoffen voor een goede stabiele ondergrond aan kunnen bieden, met daarbij het invoegmiddel als afwerking. Deze combinatie is zeer geschikt voor de juiste basis. Wij bieden u “Beton brekerzand” per 1m3 afneembaar. Deze Big-bag bevat Beton Brekerzand met een fractie van 0 mm tot 4 mm. ( Geen aarde, zand of kleiresten ).
Door deze goed te mengen met 150 kg cement en water, ( in een betonmolen ) wordt deze zeer bindend, maar toch waterdoorlatend. Bij minder goede ondergrond, is het aan te bevelen om circa 15 tot 20 cm menggranulaat aan te brengen. Houdt hierbij rekening met tenminste 1 cm afschot per 1 m1. Een rekensom zegt, dat u met 1m3 ( Big-Bag ) een basis van 10 cm hoog, 7 tot 8 m2 kan maken. 1 zak van 25 kg flexlijm is voor 7 m2 en dat is voor circa 20 tegels van ( 60x60x2 ) om volledig aan te branden met een lijmkam. de flex-lijm aanmaken om de tegels te verlijmen aan de verharde ondergrond voorzien van dezelfde flex-lijm door middel van een kam. Voor de afwerking bieden wij diverse voegmiddelen. De voeg tenminste 5 mm breed houden. Antraciet, Neutraal en grijs zijn de kleuren waar u uit kan kiezen.
( Bespreek "OOK" dit met uw tegellegger ). Bij oppervlaktes, groter dan circa 5 meter x 5 meter, dient u een dilatatievoeg met rugvulling aan te brengen. De dilatatievoeg dient ook in de fundering te worden aangebracht en verticaal stroken met de dilatatievoeg in de tegels. Aanbevolen wordt randisolatie/foam aan te brengen bij muren/gevels en af te werken met een een juiste kitvoeg.
Het geheel, dient altijd aan alle zijden opgesloten te worden. Hiervoor zijn opsluitbanden van diverse hoogten beschikbaar.
Bespreek ook de waterhuishouding. Hoe wil u het water gaan afvoeren? Tegenwoordig komt het steeds vaker voor, dat er lokaal zeer veel neerslag kan vallen in een korte tijd. Op diverse manieren kunt u zelf voorkomen dat u geen wateroverlast krijgt door watergoten of grindkisten te plaatsen en bij voorkeur aan te sluiten op de hemelwater afvoer.
Ook om in de winterperiodes, geen vorstschaden te krijgen.

Een andere mogelijkheid van een funderingsopbouw is een totaal flexibele constructie. Minimaal 150 mm waterdoorlatend Beton brekerszand in combinatie met een waterdoorlatende voegvulling. Het nadeel daarvan is, dat mierennesten en onkruid er voor kunnen zorgen dat de constructie kan verzakken en dus uw tegels niet meer vlak en recht blijven liggen.

Starre constructie
Bij minder goede ondergrond, is het aan te bevelen om extra laag van circa 15 tot 20 cm menggranulaat aan te brengen.
De flex-lijm aanmaken om de tegels te verlijmen aan de verharde ondergrond voorzien van dezelfde flex-lijm door middel van een kam.
De voeg tenminste 5 -7 mm breed houden.
Voor de afwerking bieden wij diverse cementgebonden voegmiddelen.
Aanbevolen wordt randisolatie/foam aan te brengen bij muren/gevels en af te werken met een een juiste kitvoeg.

Levering of afhalen:

Ondanks de hoge kwaliteitseisen die wij stellen aan onze producten, productie en uitlevering of afhalingen dient u de materialen bij
aflevering of bij afhalen, en dus voor verwerking, zorgvuldig zelf te controleren op: juistheid, schade, breuk, kleurverschil, structuurverschil,
corresponderende productiedata en kleur/batch nummers. Hiermee voorkomt u teleurstelling tijdens de verwerking. Eventuele gebreken dient u binnen 24 uur na levering bij ons schriftelijk kenbaar te maken. Verwerking betekent acceptatie van de goederen zonder enig voorbehoud.

Bekijk hier een voorbeeld van het zagen met haakseslijper:

Bekijk hier een voorbeeld van zaagtafel met water:

Bekijk hier smart inleg zand