Artistone

Oudhollands karakter

De jaren 30 tegel met oudhollands karakter past niet alleen in alle stijlen, maar is ook nog eens volledig tijdloos. Laat u inspireren door de eindeloze combinaties. Niets is onmogelijk!

Belangrijk om te weten

Jaren 30 tegel met Oud Hollandse karakter , bielsen, etc. zijn producten van beton.

Beton wordt gemaakt van natuurlijke producten (zand, grind, cement en water). Door de samenvoeging van cement en water wordt er calciumhydroxide oftewel zgn. ‘vrije kalk’ gevormd. Net als bij natuurlijke processen, zijn er factoren die je als fabrikant nauwelijks tot niet kunt beïnvloeden. In beton komt dit tot uiting door het ontstaan van witte, storende, vlekken, zgn. kalkuitbloei. Dit ontstaat door een chemische reactie van de cement als het in aanraking komt met water (vrije kalk = calciumhydroxide).
Deze witte uitslag (kalkuitbloei) zet zich af aan het oppervlak van het product. Deze reactie kan optreden bij productie door het toevoegen van het water (primaire uitslag) of later bij het opnemen van regenwater (secundaire uitslag).

Er is niets te doen tegen deze witte uitslag. Mocht dit toch ontstaan zijn, dan is het moeilijk te verwijderen zonder de toplaag van het product aan te tasten. Ga het product NIET met zuren of dergelijke behandelen! De producten moeten eerst de reactieve stoffen kwijtraken. Dit vindt plaats door doorlopend contact van de kalkuitslag met de kooldioxide uit de buitenlucht.
De witte uitslag zal naar verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Dit kan wel enige tijd duren. Atmosferische verontreinigingen (te denken valt aan koolzuur en zwaveldioxide) zullen het oplossen van de witte uitslag alleen maar bespoedigen.

Oer:
Ondanks de strenge controles en kwaliteitseisen van de grondstoffen die wij gebruiken, is het helaas
mogelijk dat er hinderlijke roestplekken op het product ontstaan. Dit komt veelal door de aanwezigheid van
oerhout of ijzerverbindingen. Dit is niet te voorkomen en heeft geen invloed op de kwaliteit van onze producten.
Derhalve geeft het ook geen reden tot reclamatie, annulering en/of prijsverlaging.

LET OP: Witte uitslag / kalkuitbloei c.q. oer geven geen reden tot afkeur van onze betonproducten!

Winkelwagen
× Hoe kunnen we u helpen?