Leveringsvoorwaarden

Of u nu in onze showroom of via onze webwinkel uw bestelling plaatst, deze zal altijd op dezelfde wijze verwerkt en vervolgens geleverd worden. Hieraan zitten bepaalde voorwaarden verbonden welke u hieronder terug kunt vinden.  

Het traject van uw bestelling via onze webwinkel

 1. Plaats de gewenste producten in uw winkelwagen, kies uw leverwijze (afhalen of bezorgen) en klik op ‘Doorgaan naar afrekenen’;
 2. Vul uw gegevens in;
 3. Kies de gewenste betaalmethode en klik op ‘afrekenen’;
 4. U ontvangt de bevestiging van uw bestelling (en indien van toepassing uw iDeal betaling) op de mail;
 5. Indien u kiest voor 50% aanbetaling, dient u eerst de aanbetaling te doen via de aanbetalingsfactuur die u binnen één werkdag na uw bestelling per mail ontvangt. U kunt deze per iDeal voldoen met behulp van de link in de e-mail;
 6. Na (aan)betaling is uw order bevestigd en wordt deze in gang gezet;
 7. U wordt per e-mail op de hoogte gesteld van de leverdatum en -tijd;
 8. Uw order wordt op de afgesproken datum geleverd.

Leveringsvoorwaarden  (bij zelf monteren terrasoverkapping of leveren tuin-/vloertegels)

Als u een order bij Ri-Jo plaatst wordt u, nadat u de (aan)betaling heeft gedaan, per e-mail op de hoogte gesteld van de leverdatum en het tijdvak waarin wij langskomen. In de e-mail vindt u ook een link om deze datum te annuleren. Hiervan kunt u gebruik maken als u uw bestelling later wilt laten bezorgen. Let op, u kunt uw order niet eerder in laten plannen, wij plannen uw order in op de eerst mogelijke datum.

De bezorging van uw bestelling vindt plaats op de afgesproken dag en tijd. Een specifiekere tijd kunnen wij helaas niet noemen in verband met weer en verkeer. Ook is het niet mogelijk dat de bezorgers van tevoren bellen; onze bezorgers beschikken niet over een mobiele telefoon.

Indien Ri-Jo de bestelling niet op de afgesproken datum/tijd kan leveren, dan is hier geen coulanceregeling op van toepassing. Ri-Jo neemt zo spoedig mogelijk contact met u op om een nieuwe leverdatum af te spreken. Wij adviseren dan ook geen monteurs of stratenmakers in te huren op deze dag.

De levering geschiedt tot de eerste drempel (voor de levering van tuin- en vloertegels gelden andere regels welke verderop beschreven worden) . Indien u in overeenstemming met de bezorgers hiervan afwijkt, draagt u het risico. Hiervan uitgezonderd is in het geval wanneer ernstige nalatigheid of opzet aantoonbaar is.

Ons levergebied beslaat Nederland, België en tot 200 kilometer hemelsbreed over de Duitse grens gezien vanaf onze vestiging in Nuenen. Uitgezonderd hiervan zijn de Waddeneilanden.

Indien u een onderdeel beschadigd heeft, bestel dan het vervangende losse onderdeel via de klantportal of via service@ri-jo.com. Op de klantportal logt u in met behulp van uw klantnummer en pincode welke u op uw offerte/order/factuur vindt en geef via een bericht door welke onderdelen u wilt bestellen en of u deze zelf wilt afhalen of wilt laten bezorgen. Ri-Jo zal hiervoor een order aanmaken. Indien u kiest voor het laten bezorgen van aparte onderdelen, wordt hiervoor €50,- in rekening gebracht.
Indien u ondersteuning nodig heeft bij het bepalen van welke onderdelen u nodig heeft, dan kunt u ook eerst een vraag insturen via de klantportal of mailen naar service@ri-jo.com.

Wanneer u zelf een bestelling komt ophalen of omruilen op onze vestiging dan staat hier geen compensatie tegenover. De producten worden buiten klaargezet om in te laden. Het inladen dient u zelf te verzorgen. Wij adviseren dan ook dat u bij zwaardere producten met twee personen bent.

Bij aflevering van uw bestelling dient er een bevoegd persoon aanwezig te zijn die de afleverbon zal tekenen. Het tekenen hiervan is enkel voor de ontvangst. Dit geeft geen verdere verplichtingen of garantie aan deze persoon. De persoon die de afleverbon ondertekent, is wel verantwoordelijk voor de controle van de producten. 

Indien u nog niet het volledige orderbedrag voldaan heeft, dient u dit bedrag bij de bezorger te pinnen. Contant betalen is alleen mogelijk indien dit van tevoren aan is gegeven via de klantportal of per e-mail via service@ri-jo.com. De bezorger heeft altijd de factuur met het openstaande bedrag bij zich, welke hij ook overhandigt aan u, samen met de afleverbon. Wilt u de betaling liever van tevoren overmaken? Overhandig dan een uitgeprint betalingsbewijs aan de bezorger.

Controleer voordat u een product verwerkt of deze vrij is van defecten. Indien u een defect constateert en dit onderdeel door Ri-Jo zo is geleverd: verwerk het product dan niet. Maak foto’s van het betreffende product en stuur deze naar service@ri-jo.com. Ri-Jo zal zo snel mogelijk een passende oplossing bieden. Indien u ondanks deze instructie alsnog een product met een beschadiging of defect verwerkt, dan kan Ri-Jo deze niet meer omruilen waardoor Ri-Jo hiervoor geen oplossing kan bieden.

Indien u keramische tegels bij ons besteld heeft, vragen wij u om als volgt te werk te gaan voordat u begint met de verwerking van de tegels:

 • Controleer of de naam en codering van het afgeleverde product corresponderen met de gegevens vermeld op uw orderbevestiging/aanbetalingsfactuur.
 • Controleer of op alle dozen hetzelfde tint- en productienummer staat om te voorkomen dat u tegels van dezelfde kleur, maar met een afwijkende tint ontvangt (niet van toepassing op B-keus tegels). Let op: als u een nabestelling doet van tegels, kan er tintverschil tussen de eerste levering en de tweede levering zitten;
 • Indien u op grond van bovenstaande twijfelt of u de juiste producten heeft ontvangen, neem dan altijd contact met ons op voordat u de tegels gaat verwerken. Indien u ondanks deze instructie alsnog start met het verwerken van de tegels, dan kan Ri-Jo deze niet meer omruilen waardoor Ri-Jo hiervoor geen oplossing kan bieden;
 • Controleer de verpakkingen op beschadigingen. (Niet van toepassing op B-keus tegels) Indien u een beschadiging constateert, open dan de betreffende verpakking(en) in het bijzijn van de chauffeur en controleer de tegels op beschadigingen.
 • Heeft u beschadigingen geconstateerd? Geef dit dan direct door via de klantportal, mail naar service@ri-jo.com of neem telefonisch contact met ons op voordat u de tegels gaat verwerken. (Niet van toepassing op B-keus tegels) Indien u ondanks deze instructie alsnog start met het verwerken van de tegels, dan kan Ri-Jo deze niet meer omruilen waardoor Ri-Jo hiervoor geen oplossing kan bieden;

Uw bestelling herroepen/retourneren:

 1. U kunt uw producten binnen 14 dagen na ontvangst herroepen/retourneren. Hiervan uitgesloten zijn op maat gemaakte producten en B-keus tegels. Als u gebruikmaakt van dit herroepingsrecht, meldt u dit binnen 14 dagen door middel van het Modelformulier voor herroeping, welke u naar service@ri-jo.com stuurt, of op andere ondubbelzinnige wijze aan Ri-Jo. 
 2. Zo snel mogelijk, maar binnen 14 dagen vanaf de dag volgend op de in punt 1 bedoelde melding, zendt u het product op eigen kosten terug. Mocht u de producten door Ri-Jo willen laten ophalen dan dient u dit tijdens de herroeping, zoals in punt 1 genoemd, te vermelden. Hiervoor zullen we €50,- transportkosten in rekening brengen. In dit laatste geval regelt Ri-Jo de retourzending van de goederen en wordt u per e-mail op de hoogte gesteld van de datum dat wij uw retourzending af komen halen.
  U neemt als consument in ieder geval de terugzendtermijn in acht als u het product terugzendt voordat de bedenktijd is verstreken.

Indien u een bestelling heeft geplaatst, terwijl u buiten het levergebied van Ri-Jo woonachtig bent dan kunt u uw bestelling afhalen of deze door Ri-Jo laten leveren op een ander adres dat wel binnen ons aflevergebied valt. Let op dat als er een onderdeel moet worden omgeruild of nageleverd dat Ri-Jo dit dan ook niet kan doen buiten haar aflevergebied. U dient het product dan om te ruilen of af te halen op onze vestiging of Ri-Jo kan dit verzorgen op een adres binnen haar aflevergebied.

Bij sneeuw of vorst dient u de parkeerplaats en/of inrit ijs- en sneeuwvrij te maken in verband met de veiligheid van onze bezorgers.

U bent zelf verantwoordelijk voor het verzorgen van een geschikte plek om de producten neer te leggen/zetten. Dit betekent dat de plek vrij moet zijn van obstructies en dat er voldoende ruimte is om de producten neer te zetten.
Bij de levering van glazen dakplaten, glazen schuifdeuren of andere producten waar glas in verwerkt is, dient u voor een bok of bijvoorbeeld houten latten te zorgen waar het glas op geplaatst kan worden door de bezorgers. Indien u niet zorgt voor een geschikte plek, is Ri-Jo niet verantwoordelijk voor eventuele beschadigingen die hier het gevolg van zijn.
Bij levering van tuin- en/of vloertegels geldt dat wanneer er onvoldoende ruimte is om de producten te lossen, dit ter beoordeling is van de chauffeur. De transportkosten die hierdoor extra gemaakt moeten worden, worden volledig aan de klant doorberekend.
Let op: de gebruikte vrachtwagen (oplegger) is 12 meter lang. Wij leveren enkel op plaatsen die bereikbaar zijn voor de oplegger. Deze heeft een bereik van 3 meter. Dat betekent dat pallets tot 3 meter vanaf de straat geplaatst kunnen worden. Er is geen aparte kraan of heftruck aanwezig om de pallets verder van de weg te plaatsen. Het is raadzaam om daar rekening mee te houden bij uw project.

Glasplaten mogen niet liggend getild of opgeslagen worden. Dit om puntbelasting te voorkomen waarbij het glas kan springen. Gebruik glasdragers met een minimale draagkracht van 75 kilogram per zuiger om het glas gemakkelijk te verplaatsen met de minste kans op schade.

Indien uw product stormschade heeft opgelopen, neem dan contact op met uw verzekering. Stormschade zoals bijvoorbeeld het vallen van een baksteen op een Ri-Jo product valt buiten de garantie. Indien de bestelling niet door Ri-Jo is geplaatst, dan dient u de herstelwerkzaamheden door de partij te laten verzorgen die uw bestelling heeft gemonteerd. Ri-Jo voert herstelwerkzaamheden enkel uit op bestellingen die zijn gemonteerd door Ri-Jo. De benodigde onderdelen voor de herstelwerkzaamheden (zoals schroeven, dakplaten, staanders etc.) kunt u los bestellen via de klantportal of mail naar service@ri-jo.com. Op de klantportal logt u in met uw klantnummer en pincode welke u kunt vinden op uw offerte, order en factuur en geef door welke onderdelen u graag wilt bestellen en of u deze wilt afhalen of wilt laten bezorgen. Ri-Jo zal hier dan een order voor aanmaken. Indien Ri-Jo de herstelwerkzaamheden uitvoert, zullen de monteurs de bestelde producten op de dag van de werkzaamheden meenemen. Worden de herstelwerkzaamheden niet door Ri-Jo uitgevoerd, dan kunt u de producten zelf afhalen, of laten leveren. In het laatste geval wordt hiervoor €50,- in rekening gebracht.

Indien u de montage van uw bestelling zelf verzorgt, houd er dan rekening mee dat bepaalde onderdelen zwaar kunnen zijn. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende mankracht om een zware goot op te tillen en eventueel een glaslift om glazen platen op te tillen.


Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem dan gerust per e-mail contact met ons op. Stuur uw e-mail naar service@ri-jo.com.