Uitleg grondstoffen

Wat is voegmortel?

Voegmortel is een essentieel onderdeel van bestratingsprojecten, waarmee niet alleen de esthetiek wordt verbeterd, maar ook de duurzaamheid en stabiliteit van bestrating worden vergroot. Hier ontdek je alles wat je moet weten over voegmortel, met een focus op het innovatieve product WS Voegmortel.

Voegmortel, ook wel voegmiddel genoemd, is een speciaal samengesteld materiaal dat wordt gebruikt om de ruimtes tussen bestratingsmaterialen op te vullen. Het heeft meerdere functies, waaronder het stabiliseren van de bestrating, het voorkomen van onkruidgroei, en het verbeteren van de waterafvoer.

Voegmortel biedt eenvoudig gebruik, effectieve resultaten en duurzaamheid voor diverse bestratingsprojecten. Of het nu gaat om keramische tuintegels, natuursteen, of betontegels, WS Voegmortel is ontworpen om jouw terras en tuinpaden naar een hoger niveau te tillen.

 

Productkenmerken

Onze voegmortel bevat een aantal unieke kenmerken: 

Onkruidbeperkend: Een van de grootste frustraties bij terras- en tuinonderhoud is ongewenste onkruidgroei. Onze voegmortel pakt dit probleem aan met zijn onkruidbeperkende eigenschappen. Geniet van een langdurig onkruidvrij terras en verminder de noodzaak van constante onderhoudswerkzaamheden. Ons product is speciaal ontwikkeld om onkruidgroei tussen voegen te minimaliseren, waardoor jouw bestrating er altijd netjes uitziet.

Waterdoorlatend: De voegmortel draagt bij aan een efficiënte afvoer van regenwater, wat cruciaal is om plassen op je terras te voorkomen. De waterdoorlatendheid verbetert niet alleen de duurzaamheid van je bestrating maar draagt ook bij aan een betere algehele conditie.

Bestand tegen dooizout: Het voegmortel is bestand tegen dooizout, wat essentieel is voor gebruik in koudere klimaten waar strooizout wordt toegepast.

Breedte sproeier van hogedrukreiniger: WS Voegmortel kan worden toegepast met de breedte sproeier van een hogedrukreiniger, waardoor het aanbrengen snel en efficiënt verloopt.

Open structuur: Of het nu regent of de zon schijnt, WS Voegmortel staat zijn mannetje onder verschillende weersomstandigheden. De open structuur maakt verwerking zelfs mogelijk bij lichte regen, waardoor je niet langer afhankelijk bent van perfect weer om aan je project te werken.

Beperking van onkruid en insecten: Onze voegmortel gaat verder dan alleen het beperken van onkruidgroei; het toont zijn kracht ook in het verminderen van hinderlijke insecten, waaronder mieren. De eigenschappen van het voegmortel dragen bij aan een omgeving die minder aantrekkelijk is voor storende insecten. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat jouw bestrating niet alleen esthetisch aantrekkelijk blijft, maar ook een plek is waar je ongestoord van kunt genieten.

Geschikt voor verschillende voegmaten: Ideaal voor voegbreedtes van 5 mm tot 20 mm en voegdieptes vanaf 30 mm.

Eenvoudig in gebruik: een moeiteloze oplossing voor het vullen van de ruimtes tussen je bestratingsmaterialen. De eenvoud in gebruik maakt de voegmortel geschikt voor zowel doorgewinterde klussers als beginnende tuinliefhebbers.

Toepassingen voegmortel

Voegmortel is een veelzijdig product dat diverse toepassingen kent, vooral bij bestratingsprojecten. Hier zijn enkele belangrijke toepassingen van voegmortel:

Voegen tussen terrastegels

Voegmortel wordt vaak gebruikt om de ruimtes tussen terrastegels op te vullen. Hierdoor ontstaat niet alleen een nette en uniforme uitstraling, maar ook een stabiele en duurzame ondergrond.

Tuinpaden en opritten

Bij de bestrating van tuinpaden en opritten wordt voegmortel gebruikt om de voegen tussen de stenen of klinkers op te vullen. Dit draagt bij aan de stabiliteit van het oppervlak en voorkomt onkruidgroei.

Sierbestrating

Voor sierbestrating, zoals het leggen van klinkers in patronen of mozaïek, biedt voegmortel een manier om de voegen op een strakke en duurzame manier af te werken.

Terrasoverkappingen en patio’s

Voegmortel wordt ook gebruikt in gebieden met terrasoverkappingen of patio’s om ervoor te zorgen dat de bestrating niet alleen esthetisch is maar ook goed bestand tegen weersinvloeden.

Openbare pleinen en trottoirs

Voegmortel wordt toegepast in bestratingsprojecten op openbare pleinen en trottoirs om een gelijkmatig oppervlak te creëren en te voorkomen dat onkruid de straatstenen overwoekert.

Renovatieprojecten

Bij renovatieprojecten waar oude bestrating wordt vervangen, biedt voegmortel een vernieuwde en duurzame afwerking. Het helpt ook bij het voorkomen van ongewenste plantengroei.

Parken en recreatiegebieden

In parken en recreatiegebieden wordt voegmortel toegepast om de bestrating te stabiliseren en te voorkomen dat voegen worden overwoekerd door gras of onkruid.

Historische restauraties

Bij restauraties van historische bestratingen zorgt voegmortel voor een zorgvuldige en duurzame afwerking die past bij het karakter van het historische gebied.

Kortom, voegmortel is een waardevol product met brede toepassingen in diverse bestratingsprojecten. Bekijk hier voorbeelden van projecten die we hebben uitgevoerd voor tuinen en voor de openbare ruimte.

Winkelwagen
× Hoe kunnen we u helpen?